5 Ocak 2016 Salı

Spor Esnasında Su Tüketimi

Merhabalar
Çoğu zaman günde 2 bardak su içmediğimizi anımsarız.Peki amacımız sağlıklı yaşamsa neden su içmiyoruz?
Bilimsel Araştırmalar ispatlamıştır ki vücudumuzun çoğunluğu sudan oluşur.Üstelik su böbreklerimizin güzel çalışması için kanımızın güzel temizlenmesi için de çok önemlidir.Yemek yemeyi unutmuyoruz ama su içmeyi unutuyoruz.Çünkü su içme alışkanlığımız yok.Ama birazdan okuyacaklarınızın ardından özellikle spor esnasında su içmeye özen göstereceğinizi düşünüyorum.
Spor esnasında vücudumuzun ter bezleri çalışır bunun sonucunda terleme meydana gelir.Fakat spor esnasında su içmediğimiz zaman kanımızın akışkanlığı azalır.Bunun sonucunda da kalbimiz daha fazla yorulur.Kalbimiz daha fazla yorulduğunda ise performansımız düşer.Peki size kaslarımızın %75 i sudan oluşuyor desem neden bu kadar çabuk yoruluyor olduğunuz hakkında size bir fikir vermiş olur muyum?
Bilimsel Araştırmaların sonucu olarak yaptığımız spora yani terleme miktarımıza göre spor esnasında su içmemiz gerektiğini,ama su içmeye terleme ile beraber başlamamaya onun yerine spordan 2-3 saat evvel azar azar su içmemiz gerektiğini kanıtlamıştır.Spor esnasında da fazla su tüketimi içtiğimiz suyun çok kısa sürede idrar yoluyla atılmasına sebep olur.
Bu yazımızın amacı kilo vermek veya almak isteyen arkadaşlarımıza bilgi vermek değildir.Biz Herkes İçin Sağlıklı Yaşamı savunuyoruz ve sağlıklı yaşamak için her gün düzenli olarak 5 öğün beslenmemiz gerektiği gibi minimum 2 litre de su içmemiz gerektiğini sizlere büyük bir önem ile belirtiyoruz.
Suyun vücudumuz için önemini küçük bir araştırma yoluyla daha detaylı öğrenebilirsiniz..
Daha detaylı bilgi almak Ve Kişiye Özel Beslenme programları için ftegitmen@gmail.com adresimizden bizimle iletişime geçebilirsiniz..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder